Facebook Pixel

Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων

Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων στο Πλαίσιο της Διάθεσης Προϊόντων της Επιτροπές «Ελλάδα 2021» προς Πώληση μέσω του Ηλεκτρονικού Καταστήματος (e-shop)

Η Επιτροπή διαθέτει συλλεκτικά νομίσματα και συλλογές αυτών, προς πώληση μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) που έχει δημιουργήσει και λειτουργεί εντός του ιστοτόπου της.

Με βάση αυτή της δραστηριότητα, η Επιτροπή προβαίνει στη συλλογή, τήρηση και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που της γνωστοποιούνται και καταχωρούνται από τον χρήστη στη σχετική ηλεκτρονική φόρμα παραγγελίας νομισμάτων τα οποία είναι τα απολύτως απαραίτητα για το σκοπό της παραγγελία, ήτοι ονοματεπώνυμο και στοιχεία επικοινωνίας (ηλεκτρονική και ταχυδρομική διεύθυνση, τηλέφωνο) του αγοραστή και του παραλήπτη της παραγγελίας, καθώς και στοιχεία του τρόπου πληρωμής.


Σκοπός και Νομική Βάση επεξεργασίας:

Η Επιτροπή επεξεργάζεται τα απολύτως αναγκαία δεδομένα αγοραστή για τον σκοπό εκπλήρωσης της ηλεκτρονικής παραγγελίας. Παρακάτω παρατίθενται τα προσωπικά δεδομένα που ενδέχεται να συλλέγουμε ανά περίπτωση:
- προσωπικά δεδομένα επικοινωνίας: ονοματεπώνυμο, αριθμό τηλεφώνου, email παραλήπτη
- προσωπικά δεδομένα σχετικά με την ολοκλήρωση της παραγγελίας: τρόπος πληρωμής, διεύθυνση αποστολής

Νομική βάση της επεξεργασίας αποτελεί η εκτέλεση σύμβασης ή/ και η λήψη μέτρων κατ' αίτηση του χρήστη/ αγοραστή πριν από την εκτέλεση της σύμβασης (άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο β' του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων).

Αποδέκτης των Προσωπικών Δεδομένων

Τα προσωπικά δεδομένα υπόκεινται σε επεξεργασία εσωτερικά στην Επιτροπή από το απολύτως απαραίτητο και εξουσιοδοτημένο για τον σκοπό αυτό προσωπικό, το οποίο τηρεί τον όρο εμπιστευτικότητας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.

Τα προσωπικά δεδομένα ενδέχεται να τύχουν επεξεργασίας από κάποιο τρίτο-μέρος προμηθευτή (π.χ συγκεκριμένη εταιρία ταχυμεταφορών (courier) και των υπαλλήλων αυτής , παρόχους υπηρεσιών πληρωμών για την πραγματοποίηση της παραγγελίας) ή από εμπορικό συνεργάτη, ο οποίος δύναται να επεξεργαστεί προσωπικά δεδομένα για λογαριασμό μας και σύμφωνα με τις εντολές μας. Στις περιπτώσεις αυτές, θα έχουμε εξασφαλίσει ότι το μέρος που εκτελεί την επεξεργασία για εμάς θα τηρεί τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων, όπως ορίζει ο νόμος και θα επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα μόνο για τη διεκπεραίωση των συμβατικών του υποχρεώσεων απέναντί μας και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες που του έχουμε δώσει και για κανέναν άλλο λόγο.

Πέραν των παραπάνω περιπτώσεων, τα προσωπικά δεδομένα δεν κοινοποιούνται σε τρίτους, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που η κοινοποίηση/διαβίβαση τους επιβάλλεται από την ισχύουσα νομοθεσία ή δικαστική απόφαση, για την εκπλήρωση υποχρεώσεων από το νόμο ή αν είναι αναγκαίο για την εκπλήρωση των λειτουργιών αυτού του ιστοτόπου.

Χρονικό Διάστημα Αποθήκευσης των Προσωπικών Δεδομένων

Η Επιτροπή τηρεί τα προσωπικά δεδομένα των φυσικών προσώπων για το εκάστοτε χρονικό διάστημα το οποίο είναι απαραίτητο για να εκπληρώσει τον παραπάνω σκοπό επεξεργασίας καθώς και για να συμμορφωθεί με τις έννομες υποχρεώσεις της.

Η Επιτροπή επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα μόνο για το χρονικό διάστημα το οποίο είναι απαραίτητο προκειμένου να εκπληρωθεί η παραγγελία , εκτός αν υπάρχει σχετική νομική πρόβλεψη που να δικαιολογεί την περαιτέρω επεξεργασία και διατήρησή τους ή χρειάζεται αυτά τα δεδομένα για την εκπλήρωση νομικών της αξιώσεων.

Τα δικαιώματά σας

Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε υπό τους νόμιμους περιορισμούς την πρόσβαση σε, διόρθωση, διαγραφή και τον περιορισμό των δεδομένων σας, και μπορείτε να αντιταχθείτε στην επεξεργασία ή/και να ασκήσετε το δικαίωμά σας στη φορητότητα των δεδομένων σας, σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων.

Έχετε επίσης το δικαίωμα να απευθυνθείτε στην αρμόδια εποπτική αρχή (Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα), η οποία εξετάζει καταγγελίες σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται στον ιστότοπό της (www.dpa.gr).

Μπορείτε να ασκήσετε τα παραπάνω δικαιώματά σας επικοινωνώντας με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας.

Ανήλικοι

Εάν είστε κάτω των 15 ετών δεν μπορείτε να παρέχετε οποιαδήποτε πληροφορία για εσάς, παρά μόνο εάν έχετε τη συγκατάθεση του προσώπου που ασκεί τη γονική σας μέριμνα.

Επικοινωνία με την Επιτροπή σχετικά με την Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων από την Επιτροπή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Υπόψιν Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων, Επιτροπή «Ελλάδα 2021», Στρατηγού Καλλάρη 50, 154 52Ψυχικό, είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:dpo@greece2021.gr.